Rijksoverheid

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over diverse onderwerpen.

Vragen over de app

Waarom kan ik de applicatie niet in de App-store of Google Play vinden?

Waarschijnlijk heeft uw apparaat een verouderde versie van iOS of Android die de applicatie niet ondersteunt. Het kan ook zijn dat de schermgrootte van uw apparaat niet wordt ondersteund. De Wettenpocket app werkt bijvoorbeeld niet op smartphones.

Waar worden mijn notities, markeringen en bladwijzers bewaard?

Notities, bladwijzers en markeringen die u zelf in de Wettenpocket app maakt worden alleen bewaard op uw eigen tablet. Deze informatie wordt NIET gedeeld, gesynchroniseerd of gebackupt door de applicatie. Als u een volledige back-up maakt van uw tablet worden de app instellingen meestal wel bewaard.

Wat betekent “WTI” links onderin het scherm van de app?

Wanneer u nationale regelgeving in de app bekijkt, ziet u linksonder in het scherm: 1) het type regelgeving dat u bekijkt, 2) de geldigheid van de regeling die op het scherm staat en 3) een knopje WTI. Dit staat voor “Wets Technische Informatie”. Zodra u klikt op WTI wordt u naar een scherm van de site wetten.nl geleid waarop u alles kunt lezen over de beschikbare versies van de regeling, wanneer deze zijn bekendgemaakt en wanneer deze in werking zijn getreden. U kunt hiermee ook altijd controleren of u de laatste versie van de regeling bekijkt.

Vragen over maken van een wettenpocket

Kan iedereen een wettenpocket maken?

De functie voor het maken van eigen wettenpockets is alleen beschikbaar voor overheidsorganisaties.

Hoe kan ik zelf een wettenpocket maken en publiceren?

Om een wettenpocket aan te maken heeft u een account nodig om in te loggen op dit portaal.

Hoe creëer ik een account/Hoe vraag ik een account aan?

Om een account te krijgen voor het wettenpocket portaal kunt u contact opnemen met KOOP door middel van een e-mail naar servicedesk@koop.overheid.nl. Geeft u in de email aan: uw naam, de organisatie waar u voor werkt, uw emailadres en telefoonnummer.

Vragen over auteursomgeving Wettenpocket

Hoe start ik een nieuwe wettenpocket?

Zodra u bent ingelogd, en de tab “Wettenpockets aanmaken” heeft gekozen, kiest u onder “Acties” de optie “Nieuwe wettenpocket” om een wettenpocket aan te maken.

Hoe sla ik mijn wettenpocket op?

Bij het bewerken van een wettenpocket ziet u rechtsboven in het scherm een link “wettenpocket opslaan”. Het is verstandig om na elke update van ingesloten regelingen, notities, documenten en links de wettenpocket op te slaan.

Waarom kan ik geen documenten als .pptx (en dergelijke) toevoegen aan mijn wettenpocket?

De optie om bestanden toe te voegen aan een wettenpocket ondersteund alleen de bestandtypes: .txt, .doc, .docx, .xls, .xlsx, .gif, .pdf, .png, .jpg, .gif.

Als ik mijn wettenpocket heb gepubliceerd, waarom komt hij niet in het overzicht van gepubliceerde wettenpockets?

De wettenpocket wordt aangeboden aan het publicatieproces na klikken op de link “publiceren”. Het kan enkele minuten duren voordat de wettenpocket beschikbaar komt in de bibliotheek van het portaal en de app.

Kan ik een kaft toevoegen aan mijn wettenpocket?

Het is inderdaad mogelijk om een kaft toe te voegen aan uw aangemaakte wettenpockets. Dit doet u door een afbeelding op te slaan onder de naam icon (dus bijvoorbeeld icon.jpg, icon.gif of icon.png). Dit bestand voegt u vervolgens toe aan uw wettenpocket als extern document. Vervolgens wordt deze afbeelding als kaft getoond in de app.

Kan ik verschillende versies van de wet- en regelgeving opnemen?

Het is mogelijk om verschillende versies van de beschikbare wet- en regelgeving op te nemen in uw wettenpocket. U doet dit door een specifieke geldigheidsdatum in te vullen bij het opzoeken van een specifieke wet- en regelgeving. Op dit moment wordt bij het zoekresultaat de geldigheidsdatum niet weergegeven. De geldigheidsdatum wordt bovenaan de regeling getoond nadat u de betreffende wet- en regelgeving heeft toegevoegd en heeft geopend. U kunt de geldigheidsdatum ook achterhalen door de betreffende wet- en regelgeving te openen in Wetten.nl. In de app wordt de geldigheidsdatum links onderaan elke wet- en regelgeving weergegeven.

Ik krijg van mijn browser de melding dat niet kan worden geverifieerd of het SSL certificaat kan worden vertrouwd.

Het "Wettenpockets aanmaken" gedeelte van de site loopt via een versleutelde HTTPS verbinding. Niet onder alle operating systems en browsers zijn de juiste (QuoVadis) root certificaten standaard al aanwezig. Het gaat om de volgende drie root en intermediate certificaten:

- Staat der Nederlanden Root CA - G2
- - Staat der Nederlanden Organisatie CA - G2
- - - KPN PKIoverheid Organisatie CA - G2

In het geval uw browser een waarschuwing geeft m.b.t. het niet kunnen verifiëren van het certificaat, zijn de root certificaten te downloaden vanaf deze URL.

Voor verdere informatie zie ook de site van Logius.

Kan het zijn dat sommige tekst in de app niet zichtbaar is?

In het wetboek van strafrecht artikel 37a is een deel van de tekst in lid 1, onderdeel 1 niet zichtbaar. Deze tekst wordt uitsluitend in de IOS App niet weergegeven.