Rijksoverheid

Wettenpocket portaal

Welkom op het Wettenpocket portaal. U kunt op dit portaal wettenpockets zoeken en raadplegen. Een wettenpocket bundelt relevante regelgeving, verdragen en aanvullende informatie op een specifiek rechtsgebied of onderwerp in handige "pockets". In de bibliotheek zijn wettenpockets met nationale en decentrale wet- en regelgeving en verdragen van www.overheid.nl beschikbaar. Ook zijn er pockets beschikbaar met redactionele selecties van regelingen, soms aangevuld met links, notities en bijlagen.

Nieuwe Wettenpocket+ App

Er is een nieuwe versie van de wettenpocket app live gegaan. Die heet wettenpocket+. In de wettenpocket+ zijn nu ook automatisch gegenereerde verdragenpockets opgenomen. De nieuwe wettenpocket+ app is naast iOS en Android ook geschikt voor het Windows platform. Daarnaast is de nieuwe wettenpocket app ook geschikt om te gebruiken op een mobiele telefoon. De vorige app was alleen op een tablet beschikbaar.

De oude wettenpocket app blijft gewoon werken en kan naast de nieuwe app gebruikt worden. Uw redactionele pockets zijn in beide apps onverminderd vindbaar en bruikbaar.

De oude wettenpocket app blijft voorlopig volledig functioneren en blijft beschikbaar. Uiteindelijk zal de oude wettenpocket wel uitgefaseerd worden. Dit betekent dat de app niet meer gedownload kan worden. Wettenpockets die u heeft zelf heeft gedownload (inclusief notities) blijven natuurlijk wel beschikbaar op uw eigen device. Loopt u tegen een probleem aan of heeft u verbetervoorstellen: laat het ons weten per email.

Functies

Het wettenpocket portaal biedt:

  • Toegang tot de bibliotheek met meer dan 7000 wetten- en verdragenpockets.
  • De bibliotheek biedt een uitgebreide zoekfunctie o.a. op uitgever of opgenomen regelingen.
  • Overzicht van recent gepubliceerde of meest gedownloade pockets.
  • Tonen van wettenpockets en opgenomen regelingen, eventueel inclusief gepubliceerde notities, documenten en links van auteurs.
  • Tonen van gerelateerde informatie bij regelingen uit Linked Data Overheid.
  • Toegang tot de auteursomgeving voor wettenpockets voor auteurs van overheidsorganisaties.

Wetten en verdragenpockets

U kunt in de bibliotheek kiezen uit meer dan 7000 pockets met wet- en regelgeving en verdragen. Er zijn pockets met alle centrale wet- en regelgeving, geordend rond wetsfamilies uit wetten.nl. Daarnaast zijn er pockets met alle decentrale regelgeving van provincies, waterschappen en gemeenten zoals te vinden op www.overheid.nl. Er zijn verdragenpockets met verdragsteksten en informatie uit de verdragenbank. Deze automatisch samengestelde pockets bevatten wet- en verdragsteksten zonder redactionele toevoegingen.

Daarnaast zijn er redactionele pockets beschikbaar. Deze pockets bevatten redactionele selecties van centrale en decentrale wet- en regelgeving. Een redacteur maakt in de redactionele pocket een eigen selectie van relevante wet- en regelgeving voor een specifiek werkterrein. Deze pocket is na publicatie voor alle wettenpockets gebruikers vervolgens beschikbaar. Een redacteur werkt altijd bij een overheidsorganisatie. De redacteur kan specifieke regelingsonderdelen en annotaties, links en documenten toevoegen. De auteur publiceert de pocket in de bibliotheek van de wettenpocket. De pockets zijn zowel in de App als ook in dit portaal voor iedereen te raadplegen. De gepubliceerde informatie is rechtenvrij bruikbaar (CC0 of CC-BY licentie).

Alle pockets in dit portaal zijn ook in de wettenpocket App op de tablet en telefoon beschikbaar onder IOS, Android en Windows.

Wilt u zelf een wettenpocket maken?

Werkt u bij een overheidsorganisatie? Dan is het mogelijk om een wettenpocket op maat te maken en te publiceren. In de wettenpocket kunt u precies alle relevante wet- en regelgeving opnemen voor uw werkterrein, aangevuld met notities, links en documenten. Dat is niet alleen handig voor gebruik in uw eigen werkomgeving. Uw wettenpocket komt ook direct beschikbaar voor publiek op dit portaal en in de wettenpocket+ App.

Om wettenpockets aan te kunnen maken en te publiceren dient u een overeenkomst af te sluiten met KOOP. De KOOP servicedesk geeft accounts uit aan geaccrediteerde auteurs, werkend bij of voor een overheidsorganisatie. Stuur uw aanvraag om auteur te worden naar servicedesk@koop.overheid.nl. Vermeld hierbij in ieder geval uw naam, de overheidsorganisatie waar u voor werkt en uw emailadres, eventueel aangevuld met informatie over de inhoud van de pocket(s) die u wilt beheren. Nadat u de overeenkomst heeft afgesloten ontvangt u een inlogaccount en alle informatie voor het aanmaken en publiceren van uw wettenpockets op maat.

Download in de App storeOntdek het op Google PlayHaal het bij Microsoft